VRAČAR U RITMU SVETA – KONCERT IZNENAĐENJA – LDP Vračar

Gradska opština Vračar, u  saradnji sa organizacijom Music Art Project, je u sredu 22. maja vračarcima priredila muzički koncert iznenađenja učenika vračarske Osnovne škole ,,Jovan Miodragović“ koji su u poslednjih nešto više od mesec dana učestvovali u radu kreativne muzičke radionice po El Sistema metodogogiji koju je UNESKO proglasio najuspešnijom sprovedenom socijalno – inkluzivnom metologijom na svetu.

Ovaj njihov prvi javni nastup je bio ujedno i deo programa ovogodišnje Nedelje Evrope na Vračaru. Deca su svoj nastup započela na Platou Soje Jovanović, a potom su iznenadili i posetioce Kalenić pijace kratkim muzičkim performansom unutar same pijace.

Mihailo Grupković, predsednik Skupštine opštine Vračar, je tom prilikom za televiziju Studio B izjavio: ,,Projekat ,,Vračar u ritmu sveta“ podrazumeva edukaciju, kako nastavnika, tako i dece, putem El sistema metodologije učenja kroz muziku. Primarna ciljna grupa ovog projekta su deca sa teritorije Opštine Vračar koja su u sistemu muzičkog i osnovnog obrazovanja, kao i deca na marginama društva budući da ona teže ostvaruju pravo na obrazovanje i razvoj, a na njih se El sistema metodologija naročito odnosi.“

,,Na ovom projektu Internacionalni eksperti, kroz El sistema metodologiju rada, sa vračarskom decom iz tri Osnovne škole pripremaju originalne kompozicije sa kojima će nastupati na uličnim koncertima širom Vračara. Time se razlike, duboko usađene i u našem društvu brišu, jer u uslovima ovakvih muzičkih radionica svi članovi hora i orkestra usmereni su ka postizanju istovetnih ciljeva kao što su zajedništvo i solidarnost, uz osećaj lične vrednosti, pripadnosti i nade“, dodao je Grupković.

Ostavite odgovor