OPŠTINA VRAČAR ORGANIZOVALA AKCIJU PODIZANJA SVESTI O ZNAČAJU OČUVANJA ZDRAVE I ČISTE ŽIVOTNE SREDINE – LDP Vračar

OPŠTINA VRAČAR ORGANIZOVALA AKCIJU PODIZANJA SVESTI O ZNAČAJU OČUVANJA ZDRAVE I ČISTE ŽIVOTNE SREDINE

U okviru ovogodišnje Nedelje Evrope na Vračaru Gradska opština Vračar, u saradnji sa JKP ,, Zelenilo – Beograd“, je u sredu 22. maja organizovala akciju sa željom da poveća svest kod svojih sugrađana o značaju očuvanja zdrave i čiste životne sredine kroz aktivno građanstvo.

Mihailo Grupković, predsednik Skupštine opštine Vračar, je tom prilikom za Agenciju Beta izjavio: ,,Ovom volonterskom akcijom čišćenje parka u Južnom bulevaru želimo pre svega da podignemo ekološku svest kod mladih i da im omogućimo da, kroz konkretno delovanje na terenu, uoče važnost zaštite životne sredine i brige o lokalnoj zajednici koja je u zemljama Evropske unije izuzetno značajna tema. Takođe, ovime želimo i da široj javnosti ukažemo na značaj građanske participacije u volonterskim akcijama, čime mogu i sami doprineti poboljšanju kvaliteta života, što su upravo i neke od osnovnih vrednosti na kojima počivaju društva zemalja članica Evropske Unije.“

,,Srbija je na evropskom putu, a mi u ovom procesu želimo da istaknemo važnost uloge lokalnih samouprava, da građanke i građane uključimo tako da budu bolje upoznati sa procesom pridruženja, vrednostima koje usvajaju, te doprinosu koji mogu pružiti u tom procesu, kako se ne bi stvarao utisak da se priključenje EU događa mimo njih. Posebno je to važno na lokalnom nivou jer je vlast na lokalnom nivou najbliža građanima, a reforme koje se sprovede na lokalnom nivou građani direktno osećaju“, rekao je Grupković.

Ostavite odgovor