ODRŽAN ZIMSKI ,,PET DAY” U GRADSKOJ OPŠTINI VRAČAR – LDP Vračar

Danas je u upravnoj zgradi Opštine Vračar, povodom Međunarodnog dana tolerancije, održan zimski PET DAY u organizaciji i realizaciji Gradske opštine Vračar i  vračarskog tima organizacije Animal Rescue Serbia. Cilj manifestacije je  unapređenje koncepta odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima na Vračaru. Svaki ljubimac zaslužuje odgovornog vlasnika – ukoliko se  udomi ljubimac,  obaveza vlasnika je da se stara o njemu kako treba, da ima sve što mu je potrebno kako bi bio zdrav, srećan i siguran. Čast i privilegija je biti odgovoran vlasnik, jer radost koju nam ljubimci donose, je nemerljiva.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Vračar Mihailo Grupković, inicijator i glavni organizator manifestacije, obratio se prisutnima: „Naša ideja je, da ovakvom akcijom obeležimo Međunarodni dan tolerancije, i da poručimo, da treba voleti životinje, ne ugrožavati ih, a to upravo želimo da naučimo i decu kroz radionice i na taj način im približimo životinjski svet. Već tri godine Opština Vračar organizuje ovakve akcije sa ciljem poboljšanja komunikacije sa građanima na temu koncepta odgovornog vlasništvana na našoj opštini u saradnji sa JKP ,,Veterina – Beograd”, Sportskim centrom ,,Mirko Sandić” sa Vračara, Centrom za obrazovanje i kulturu ,,Božidarac 1947” i domaćim proizvođačem hrane za pse  Premil. Inače, Opština Vračar služi za primer svim opštinama u Srbiji. U  maju mesecu ove godine potpisan je ugovora sa organizacijom  Animal Rescue Serbia za formiranje spasilačkog tima za životinje i time postala prva pet frendli Opština“, rekao je Grupković.

Za najmlađe sugrađane organizovana je radionica o načinu ukrašavanja kućica za pse i mačke, kviz o poznavanju životinjskog sveta i predavanje vezano za edukaciju o životinjama. Mališani su dobili zahvalnice i  prigodne poklone. Ljubimci koje su doveli vlasnici, družili su se sa mališanima i takođe dobili kesice omiljene hrane kao nagradu. Sugrađani su donirali tekstilne predmete pogodne za izolaciju kućica i hranu za pse i mačke u trajnom pakovanju.

Gradska opština Vračar će i ubuduće nastaviti  da promoviše sve segmente odgovornog vlasništva različitim aktivnostima: važnost čipovanja, vakcinisanje, sterilizacija, kao i princip da vlasnik ne može da napušta svog ljubimca.

Ostavite odgovor