Održan zajednički sastanak-edukacija članova Saveta za rodnu ravnopravnost, odbornika Skupštine opštine Vračar i predstavnika institucija sa lokalnog nivoa povodom Nedelje ponosa 2019. – LDP Vračar

Danas je u velikoj sali Opštine Vračar održan zajednički sastanak-edukacija o važnosti prevencije i zaštite od zločina iz mržnje motivisanog homofobijom i transfobijom. Edukacija je deo programa Udruženja ,,Da se zna!”, koji je podržala Gradska opština Vračar, pod nazivom „Upoznaj da bi (bolje) razumeo“.

 

Današnjem sastanku prisustvovali su iz Udruženja ,,Da se zna!’ Dragoslava Barzut i Miloš Kovačević, kao i predstavnici opštinskog rukovodstva, lokalni Ombudsman Opštine Vračar, predstavnici Policijske stanice Vračar, Doma zdravlja Vračar, Centra za socijalni rad vračar i predstavnici nekoliko Osnovnih i srednjih škola sa Vračara. Na početku sastanka je u ime domaćina, prisutne pozdravio Mihailo Grupković, predsednik Skupštine i Saveta za rodnu ravnopravnost Gradske opštine Vračar.

 

Zločin iz mržnje je krivično delo motivisano stereotipima ili predrasudama prema određenoj grupi ljudi. Udruženje ,,Da se zna!” se bavi dokumentovanjem protivpravnog ponašanja koje predstavlja krivično delo propisano krivičnim zakonodavstvom u situacijama kada je učinilac bio motivisan stereotipima i predrasudama, odnosno krivično delo učinio iz mržnje prema LGBT+ osobama.

Ostavite odgovor