ODRŽAN TREĆI ,,PET DAY” U ČUBURSKOM PARKU – LDP Vračar

Gradska opština Vračar je, u subotu 14. septembra 2019. godine, organizovala treći PET DAY u Čuburskom parku u saradnji sa, JKP ,,Veterina – Beograd”, organizacijom Animal Rescue Serbia i domaćom proizvodnjom hrane za pse ,,Premil”.

Mihailo Grupković, predsednik Skupštine Opštine Vračar, na početku događaja pozdravio je okupljene vlasnike kućnih ljubimaca sledećim rečima: ,,Pre tri godine Opština Vračar je, imajući u vidu činjenicu da su vračarci oduvek bili posebno naklonjeni kućnim ljubimcima, ustanovila ovu manifestaciju sa ciljem intenzivnije i neformalnije komunikacije sa građanima o tome kako i na koji način da zajedno unapredimo koncept odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima na Vračaru. Svi zajedno treba da budemo ponosni što je Vračar od decembra 2018. godine i zvanično prva Pet friendly opština u Srbiji i nadamo se da će i ostali slediti naš primer čime ćemo kao društvo pokazati humaniji odnos prema životinjama jer to je jedan od preduslova i za humanije odnose među ljudima.”

Ove godine manifestaciji su se pridružili i članovi organizacije Animal Rescue Serbia, oni su predstavili prvi lokalni spasilački tim koji će delovati na Vračaru. Jedan od glavnih ciljeva ove volonterske organizacije je da u svakoj opštini Srbije ima spasilačke timove, koji će u svojoj lokalnoj sredini spasavati životinje, ali ako zatreba i ljude. Nakon tri godine njihovog rada na širenju ove ideje prvi ugovor o saradnji ove vrste je potpisan sa Gradskom opštinom Vračar. Formiranjem ovakve spasilačke jedinice stanovnici Vračara moći će svakodnevno da se oslone na besplatnu pomoć spasilaca Animal Rescue Serbia. Opština Vračar će i u budućem periodu nastaviti da različitim aktivnostima, promoviše sve segmente odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima, kao što su, važnost čipovanja, vakcinisanja i sterilizacije, kao i princip da vlasnik ne može da napušta svog ljubimca.

Ostavite odgovor