NEDELJA EVROPE NA VRAČARU SA SPASIOCIMA ŽIVOTINJA – LDP Vračar

U petak 24. maja od 11 do 14 časova na platou ispred Gradske opštine Vračar svi zainteresovani stanovnici Opštine Vračar mogli su da dobiju sve potrebne informacije  na info pultu organizacije Animal Rescue Serbia (ARS) o tome kako se mogu prijaviti za besplatnu teoretsku i praktičnu obuku za spasioce životinja. Kroz teoretski deo obuke moći će da prođu svi prijavljeni, dok će kroz praktičnu obuku proći pet spasilaca. Takođe, zainteresovani građani ovom prilikom su prisustvovali i pokaznoj vežbi spasavanja životinja u mirnodopskim uslovima, koju je izveo opremljen i obučen tim spasilaca iz organizacije Animal Rescue Serbia (ARS).

Jedan od glavnih ciljeva organizacije Animal Rescue Serbia (ARS) jeste da u svakoj Opštini u Srbiji ima spasilačke timove, koji će u svojoj lokalnoj sredini spasavati životinje, ali ako zatreba i ljude. Nakon tri godine širenja ove ideje, 14. maja ove godine potpisan je prvi ovakav ugovor sa Gradskom opštinom Vračar. Ova saradnja je posebno važna zbog činjenice da je Gradska opština Vračar i prva Pet Friendly opština u Srbiji, a nakon formiranja ovakve spasilačke jedinice građani Opštine Vračar moći će svakodnevno da se oslone na besplatnu pomoć spasilaca organizacije Animal Rescue Serbia (ARS).

Nadamo se da će i ostale Opštine u Srbiji slediti ovaj pozitivan primer, čime će se znatno ojačati spasilački resursi u našoj zemlji.

Ostavite odgovor