ODRŽANA 17. SEDNICA SKUPŠTINE GRADSKE OPŠTINE VRAČAR – LDP Vračar

ODRŽANA 17. SEDNICA SKUPŠTINE GRADSKE OPŠTINE VRAČAR

Na početku sednice Mihailo Grupković, predsednik Skupštine Gradske opštine Vračar istakao je da opština Vračar ove godine obeležava 70 godina od usvajanja Univerzalne Deklaracije o ljudskim pravima od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i nastavlja tradiciju održavanja Nedelje ljudskih prava. Nedelja ljudskih prava obeležava se nizom aktivnosti, koje se počele da se organizuju od 3. a trajaće do 22. decembra u saradnji sa akterima civilnog i javnog sektora. Na taj način, Gradska opština Vračar pruža doprinos razumevanju univerzalnosti i nedeljivosti ljudskih prava.
Skupština je donela Odluku o izmeni Statuta Gradske opštine Vračar kojom je usvojen novi izgled grba i zastave Gradske opštine Vračar.
Odbornici su takođe usvojili Izveštaj o izvršenju budžeta Gradske opštine Vračar za period I-IX 2018. godine i Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Gradske opštine Vračar za 2018. godinu sa projekcijama za 2019. i 2020. godinu.
Na sednici odbornici su doneli Odluku o izmeni Odluke o utvrđivanju kriterijuma za nagrađivanje učenika koji su na gradskim (okružnim), republičkim, regionalnim i međunarodnim takmičenjima osvojili nagrade čime se potvrdilo opredeljenje Gradske opštine Vračar da tradicionalno prati, ceni i nagrađuje vračarske učenike koji se ističu svojim rezultatima u vaspitno obrazovnom radu.

Ostavite odgovor