Predstava „Raskršće“ u okviru Nedelje kulture na Vračaru – LDP Vračar

Predstava „Raskršće“ u okviru Nedelje kulture na Vračaru

Gradska opština Vračar i Udruženje građana BUM organizovali su u četvrtak 11. oktobra forum teatar predstavu „Raskršće“ u velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje ,,Božidarac 1947 – Beograd”. Izvođenje ove predstave bilo je namenjeno učenicima srednjih škola sa područja Gradske opštine Vračar i u okviru nje oni su kroz interakciju sa glumcima i intervencije na sceni razmenjivali iskustva sa svojim vršnjacima i jačali veštine rešavanja problema sa kojima su mladi najčešće suočeni u periodu adolescencije.

 

Na početku, prisutnima se obratio Mihailo Grupković. predsednik Skupštine opštine Vračar, sledećim rečima: ,,Odlučili smo da ovaj događaj za vas organizujemo baš ovde u sali Božidarca koji je pre svega vaša kuća s obzirom da nudi bogat sadržaj mladima tokom cele godine. Organizacijom ove predstave, osnovna želja nam je bila da vam pokažemo da su najčešći problemi i izazovi u vašem uzrastu lako rešivi, naročito kad ih podelite sa vašim prijateljima i porodicom koji vas mnogo vole.”

 

Predstava „Raskršće“ organizovana je u okviru Nedelje kulture na Vračaru, koju čini niz manifestacija i dešavanja čiji je cilj promocija savremene umetnosti građanima i podizanje svesti o značaju kulture i umetnosti za razvoj lokalne zajednice. Kroz realizaciju Nedelje kulture Gradska opština Vračar nastoji da obogati kulturni i društveni život građana koji u njoj žive i stvori uslove za kvalitetniji svakodnevni život za pripadnike svih generacija.

Ostavite odgovor