”EU Art Night”, u okviru 57. Oktobarskog salona – LDP Vračar

”EU Art Night”, u okviru 57. Oktobarskog salona

U subotu, 6. 10. 2018. godine u Muzeju grada Beograda održan je ”EU Art Night”, događaj u okviru 57. Oktobarskog salona kome je prisustvovao veliki broj mladih, predstavnici Evropske unije, ambasadori i mnoge druge zvanice. Ovaj moderan koncept omogućio je gostima da se u opuštenoj atmosferi žurke u muzeju, upoznaju sa delima savremene umetnosti nekih od najpoznatijih umetnika i umetnica iz celog sveta. 

 

Na početku događaja prisutne je pozdravio Mihailo Grupković, predsednik Skupštine opštine Vračar, sledećim rečima: ”Posebno mi je zadovoljstvo da vas pozdravim u ime Gradske opštine Vračar. Čast mi je da je opština Vračar svojim aktivnostima zaslužila da bude deo ove veličanstvene kakofonije u okviru 57. Oktobarskog salona i partner BUM-a na realizaciji propratnih programa sa mladima na ovom Oktobarskog salonu. Angažman mladih ljudi u kulturi i nihovo povezivanje, umrežavanje i mobilnost je jedan od puteva za njihovo veće učešće u društvenom i političkom životu. I smatramo da je nama kao lokalnoj samoupravi obaveza da ovakve aktivnosti podržimo. Mi smo se čitavim nizom aktivnosti u okviru druge Nedelju Evrope na Vračaru u maju mesecu i nedavno završenih Dana evropske baštine, sa svog lokalnog nivoa pridružili proslavi 2018. godine evropskog kulturnog nasleđa, svesni pripadnosti zajedničkom evropskom kulturnom prostoru. ” 

 

”EU Art Night” organizovan je u saradnji Udruženja građana BUM, Delegacije Evropske unije u Srbiji, Kulturnog centra Beograda i Gradske opštine Vračar. 

Ostavite odgovor