Srbija da pomogne Makedoniji – ako sme – LDP Vračar

Srbija da pomogne Makedoniji – ako sme

Svako neka brine svoju brigu. Makedonija Srbiji nije nikad nijednu brigu napravila, uvek je u prošlosti, ali i danas, Srbiji želela sreću i uspeh. Rado će pomoći oko Kosova ako može i ako joj dozvolimo. Neka i Srbija danas pomogne – ako sme. Neka tendenciozno ne komentariše rezultate referenduma.
Evropska Makedonija nije i neće biti gubitnik, posebno ne zbog rezultata referenduma na kojem je kukavički, bojkotom, zaboden „nož u leđa“ njenoj budućnosti, tako što je VMRO-DPMNE više vodio računa o interesima Moskve nego o potrebama Makedonaca.
Makedonija koja želi u Evropsku uniju (EU) i NATO pobednik je u borbi koja još traje, iako je u nedelju bila velika prilika za konačnu pobedu i kraj politike koja deli i uništava sve bivše jugoslovenske republike.
Siguran sam da niko u Makedoniji neće neki budući referendum u Srbiji komentarisati tako što će se obratiti javnosti sa predlogom da zamisli Srbiju koja referendum o Kosovu organizuje po kriterijumima referenduma o EU i NATO u Makedoniji. Posebno ne zato što je poslednji put na referendumu sa takvim pravilima Srbija glasala dva dana kako bi dobila većinu od 50% građana sa pravom glasa i promenila Ustav.
Drago mi je što danas niko u Makedoniji rezultate referenduma, za čiju su legitimnost i legalitet bile odgovorne proevropske stranke, ne komentariše onako kako su komentarisani rezultati referenduma u Srbiji 2006. godine.
Na pamet mi ne pada da poredim referendumskih 36% za EU i NATO sa bilo čijih 50% na izborima na kojima pola društva ne glasa, zato što je Srbiji, kao i svima drugima, potreban dogovor i mir u regionu.

Ostavite odgovor