ODRŽANA 16. SEDNICA SKUPŠTINE GRADSKE OPŠTINE VRAČAR – LDP Vračar

ODRŽANA 16. SEDNICA SKUPŠTINE GRADSKE OPŠTINE VRAČAR

Na početku sednice predsednik Skupštine Gradske opštine Vračar Mihailo Grupković podsetio je odbornike i odbornice na obeležavanje stogodišnjice proboja Solunskog fronta, čemu je najveći doprinos dala upravo Srpska vojska. Iskazana hrabrost i požrtvovanost srpskih vojnika ostala je zapamćena širom sveta.
Na 16. sednici Skupštine Gradske opštine Vračar odbornici su doneli Strategiju za unapređenje pristupačnosti Gradske opštine Vračar za period od 2018. do 2025. godine. Gradska opština Vračar ovom Strategijom želi da poboljša položaj osetljivih kategorija stanovništva odnosno osoba sa invaliditetom i lica sa smanjenom pokretljivošću, sprovođenjem aktivnosti u cilju uklanjanja prepreka, ali i da poveća bezbednost svojih sugrađana u saobraćaju. Strategija je rezultat inicijative i želje rukovodstva Gradske opštine Vračar da opštinu učini pristupačnom za sve i omogući svima da budu ravnopravni članovi zajednice, pre svega da se osećaju jednakim i ravnopravnim a ne diskriminisanim po osnovu invaliditeta.
Odbornici su takođe usvojili Izveštaj o o izvršenju budžeta Gradske opštine Vračar za period I-VI 2018. godine i Odluku o usvajanju redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja Javnog preduzeća „Poslovni prostor Vračar“ – u likvidaciji za 2017. godinu,
Na sednici odbornici su izabrali Dejana Milenkovića za novog člana Veća Gradske opštine Vračar, doneli su Rešenje o imenovanju Mladena Novakova za zamenika direktora Ustanove Sportsko rekreativno obrazovni centar Vračar s obzirom da je dosadašnjoj zamenici direktora istekao mandat kao i rešenje o imenovanju Igora Jovanovića za člana Nadzornog odbora Ustanove Centar za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947“.

Ostavite odgovor