TRADICIONALNI ,,PET DAY” U ČUBURSKOM PARKU – LDP Vračar

TRADICIONALNI ,,PET DAY” U ČUBURSKOM PARKU

Gradska opština Vračar u saradnji sa JP ,,Veterina – Beograd”, domaćom proizvodnjom hrane za pse ,,Premil” i veterinarskom apotekom ,,Aquarius” sa Vračara, organizovali su u subotu 15. septembra tradicionalni PET DAY u Čuburskom parku. Tom prilikom, obezbeđeni su i prigodni pokloni za sve ljubimce koji su došli, a oni najspretniji su dobili posebne nagrade.

Na početku događaja okupljenima se obratio Mihailo Grupković, predsednik skupštine Opštine Vračar, sledećim rečima: ,,Pre nešto više od godinu dana opštinsko rukovodstvo je u saradnji sa Gradom Beogradom pokrenulo projekat ugradnje Eko držača sa biorazgradivim kesama u ulazima stambenih zgrada u kojima žive vlasnici kućnih ljubimaca i na ovom događaju želimo da sa građanima razgovaramo o rezultatima koje je taj projekat do sada ostvario, kao i da naravno razgovaramo o svemu ostalom što je potrebno uraditi da Vračar bude još lepše mesto za život”.

Cilj opštinskog rukovodstva je da ovakvim projektima promoviše koncept odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima i da time zajedno sa građanima učini Opštinu Vračar čistijom kroz uklanjanje izmeta kućnih ljubimaca i drugog sitnog otpada sa zelenih površina, staza, igrališta za decu, trotoara, prilaza zgradama, parkinga i na svim ostalim mestima gde postoji potreba za tim.

Opština Vračar će nastaviti da različitim aktivnostima, promoviše i ostale segmente odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima, kao što su, važnost čipovanja, vakcinisanja i sterilizacije, kao i princip da vlasnik ne može da napušta svog ljubimca.

Ostavite odgovor