Hitno zatvoriti paravojni kamp na Zlatiboru koji zloupotrebljava decu – LDP Vračar

Hitno zatvoriti paravojni kamp na Zlatiboru koji zloupotrebljava decu

LDP zahteva da se hitno zatvori paravojni kamp na Zlatiboru, koji u opasnost dovodi decu koja se tamo nalaze.

Uz podršku i pomoć predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića, napravljen je kamp po uzoru, kako sami kažu, na ruske kampove u kojima se vrši obuka dece za korišćenje naoružanja i ponašanja u borbi što je neprihvatljivo i graniči se sa zdravim razumom.
Takođe, neprihvatljiva je bilo kakva zloupotreba dece, posebno ovakva gde se promoviše ratna obuka, rukovanje naoružanjem kao i podsticaj agresivnom ponašanju.
Potrebno je da se javnosti hitno odgovori na pitanja ko je pored Milana Stamatovića organizator ovog kampa, ko stoji iza finansiranja ovako suludih projekata, u kojoj ulozi ruski državljani podržavaju ovako nešto, kao i ko će biti odgovoran u slučaju da se dese neke nepredviđene okolnosti?
Poruka kampa je da se mladi uče da „postanu pravi ljudi i ratnici koji mogu da brane svoju zemlju“, što je izgovorio ruski predstavnik, objašnjavajući cilj koji žele da bude postignut, tako da isto postavljamo pitanje ko je odlučio da živote drugih stavi u ruke nekakvih ruskih paravojnih komandanata koji obučavaju decu koja imaju 13 ili 14 godina za nekakve ratove?
Nama nisu potrebni ratovi i ruski agenti željni krvi koji po Zlatiboru spremaju decu za neke nove sukobe, već mir i rad sa mladima u želji da razumeju koliko je štetan svaki novi rat koji bi njima uništio živote.
Ovo ne može da se završi samo televizijskim prilozima i komentarima, već je nužno da se kamp odmah rasformira, a predsednik opštine na čijoj se teritoriji ovo održava i koji stoji iza organizatora mora se pozvati na odgovornost.

Ostavite odgovor