Sutra se u Beogradu brani sloboda, Šešeljevi nasilnici neće proći – LDP Vračar

Sutra se u Beogradu brani sloboda, Šešeljevi nasilnici neće proći

Održavanje festivala “Mirëdita, dobar dan!”, koji organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava, ugroženo je zbog najavljene nasilne akcije Srpske radikalne stranke i njenih simpatizera, koji nedeljama najavljuju prekidanje manifestacije.
Oko pitanja slobode ne smeju se praviti nikakvi kompromisi. Kao što osvajanje slobode traži angažovanost pojedinaca, tako i odbrana slobode zahteva akciju, a to, u ovom konkretnom slučaju, znači odbranu prava da ljudi koji organizuju festival to učine kao i svake godine.
Srpska radikalna stranka prijavila je okupljanje na istom mestu tokom sva tri dana trajanja festivala, što je direktan pritisak na ljude koji žele da dođu na sam događaj.
Naša dužnost je da zaštitimo svakog pojedinca koji će se pojaviti tamo i ne dozvolimo da horda Vojislava Šešelja određuje ko sme a ko ne sme da živi i radi u Beogradu.
Oni ponavljaju laži da se radi o nekakvoj promociji kosovske nezavisnosti i vređanja žrtava rata na Kosovu. Sramotno je što se time služe kako bi opravdali nasilje koje pripremaju, dok se država uopšte ne oglašava.
Ovo je događaj koji razvija kulturnu saradnju između dva naroda i ne postoji nijedan razlog da se dovodi u pitanje jedna takva stvar. Sve je prijavljeno u skadu sa zakonom, kao i svake godine, i najmanje što svi treba da uradimo jeste da se sutra pojavimo na tom mestu i sprečimo eventualne provokacije ekstremističkh grupa koje su spremne na sve, jer su ohrabrene time da niko ne reaguje na njihove pretnje.

Ostavite odgovor