Na sastanak sa Mekalisterom idem da bih pokazao da postoji alternativa u Srbiji, Janković ima pubertetske hirove – LDP Vračar

Ne interesuju me pubertetski hirovi Jankovića, neka ga komentarišu školski psiholozi, toliko je destruktivan da bi pokvario i kamen za kupus. Sigurno idem na sastanak jer je to jedini način stvaranja sposobne alternative koja će izgraditi modernu evropsku Srbiju konkretnije od Vučića, zato što mi ne kalkulišemo.

Mekalister i zvanično treba da zna da u društvu postoji energija potrebna za dogovor u Bosni i Hercegovini i rešenje odnosa Beograda i Prištine, koji će bar našoj deci omogućiti normalan život. Reći ću mu da, uprkos velikim pritiscima, ne odustajemo od članstva u NATO-u kao jedine garancije održivog mira na Balkanu.

Naravno da unutrašnji odnosi za mene nisu tema razgovora sa bilo kojim strancem, pa ni sa Mekalisterom, jer kukumavčenjem niko nikad ništa nije postigao. Ali ću svakako reći da ovako podeljena zemlja ne može izdržati pritiske kojima je izložena, zbog čega smatram da je preduslov konačnog konsolidovanja Srbije i prostora bivše Jugoslavije definisanje moderne demokratske građanske platforme koja bi bila u stanju da iskoristi svaki atom pozitivne energije koji se, nažalost, danas gubi u glupim ratovima svih sa svima, što vlast u zemlji ne želi i ne zna da reši.

Ostavite odgovor