LDP insistira da vlast svom ministru Dačiću stavi flaster na usta i tako ga zaustavi u promovisanju podele Kosova – LDP Vračar

LDP insistira da vlast svom ministru Dačiću stavi flaster na usta i tako ga zaustavi u promovisanju podele Kosova

Kosovski problem je posebno težak i kompleksan jer ga, pored sada već istorijskog sukoba Srba i Albanaca, prate i podele i konflikti unutar samog srpskog društva. Zbog toga je dijalog o kojem govori Vučić preduslov dogovora Beograda i Prištin

Mi smo sa svojom politikom davno formulisali kosovsku platformu za koju verujemo da može dovesti do mirnog i konačnog dogovora naša dva naroda koji, posle vekova krvavih ratova, deci oko nas duguju miran život.

Da li će i kada do tog neophodnog razgovora doći ne zavisi ni od mene ni od LDP-a. Svako treba da zna da mi već godinama čekamo da svi drugi promene svoju kosovsku politiku dok istovremeno branimo poslednju priliku za razumnu transformaciju srpskog društva koje je gotovo hipnotisano lažima nacionalizma.

Upravo zbog toga, zbog značaja makar poštenog razgovora o sudbini naše zemlje ukoliko zakorači na novi način u budućnost kroz dogovor sa samom sobom ili nastavi tridesetogodišnji pogrešan put na kojem je prvi korak upravo bio odnos prema Kosovu i Albancima, tražim od predsednika države i premijerke da momentalno stave tačku na ponašanje ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Besmisleno je verovati u dijalog i dogovor koji nam je neophodan dok Dačić „dobošari“ o podeli Kosova kao u najbolja vremena Miloševića, Koštunice i Tadića. Svaki put je to krvavo politikanstvo njemu dizalo rejting, a zemlju dublje guralo u „živo blato“, i svaki put bi Dačić „podvio rep“ izmičući stolicu onima iznad sebe koji su morali da „vise“ – Miloševiću posle 5. oktobra, Koštunici 2008, a Tadiću 2012. Njihove sudbine nisu moja briga, ali jeste sudbina zemlje u kojoj je samo naša politika prošla test vremena, što Srbiju nije moglo da sačuva.

Zato LDP insistira da vlast svom ministru Dačiću stavi „flaster na usta“ i tako ga zaustavi u promovisanju podele Kosova, koja za sobom vuče ideju podele na jugu Srbije, u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i na kraju u Vojvodini i u Sandžaku. Ako nisu u stanju da ućutkaju promotera ideja devedesetih, kako će biti u stanju da nas uvere da su ozbiljni u nameri da se dogovorimo kako ćemo zemlju iščupati iz krvavih ruševina u kojima je završila zbog politike tih istih devedesetih?

Dodatni problem proizilazi iz činjenice da je Dačić potpisnik Briselskog sporazuma i trenutni ministar spoljnih poslova, što samo uverava sve oko nas da smo primitivna i podmukla zemlja koja pod pritiskom privremeno menja ono što govori i radi, ali uvek jednako pogrešno i opasno misli.

Zato smo samo mi bili pod sankcijama, zato smo samo mi bombardovani, zato smo samo mi totalni gubitnici bivše Jugoslavije, zato smo samo mi najdalje od EU, zato je samo nama Rusija majka, zato smo uvek sami.

Ostavite odgovor