FORMIRAN SAVET ZA RODNU RAVNOPRAVNOST – LDP Vračar
Na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici formirano je još jedno radno telo Skupštine opštine Vračar. Reč je o Savetu za rodnu ravnopravnost Gradske opštine Vračar. Za predsednika Saveta izabran je Mihailo Grupković, predsednik Skupštine opštine Vračar, a za zamenicu predsednika Dušanka Šterić, odbornica. Sednici su prisustvovali i članovi saveta Jelena Grubačić i Goran Minić, takođe odbornici u Skupštini opštine Vračar.
Za Gradsku opštinu Vračar formiranje ovog saveta posebno je značajno zbog nedavno usvojenog Lokalnog akcionog plana za unapređenje rodne ravnopravnosti, kao i zbog daljeg rada Kancelarije za ravnopravnost polova. Ideja je, naime, da se ovim pitanjem zajedno bave u budućnosti, kako bi se postigli što bolji rezultati u ostvarivanju ciljeva i aktivnosti navedenih u dvogodišnjem lokalnom akcionom planu.

-U toku je i formiranje Ženske odborničke mreže Gradske opštine Vračar. Trenutno se usaglašava tekst Pravila o radu sa odbornicama svih odborničkih grupa. Formiranje ženske odborničke mreže očekuje se u septembru. Upravo tada će biti dogovorena i periodična okupljanja predstavnika Saveta za rodnu ravnopravnost, Ženske odborničke mreže i Kancelarije za ravnopravnost polova, kako bi se na najbolji mogući način bavili osnovnim načelima rodne ravnopravnosti i nediskriminacije na osnovu pola i roda, koja su temelj ljudskih prava i od suštinskog su značaja za svako demokratsko i pravedno društvo- istakao je Mihailo Grupković, predsednik Skupštine Gradske opštine Vračar.

Ostavite odgovor