LDP se pridružuje inicijativi za smenu predsednice parlamenta Maje Gojković – LDP Vračar

LDP se pridružuje inicijativi za smenu predsednice parlamenta Maje Gojković

Konferencija za medije predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Liberalno-demokratska partija se pridružuje inicijativi za smenu predsednice parlamenta Maje Gojković. Ona nije prvi predsednik parlamenta koji je Skupštinu Srbije gurnuo u drugi plan i stavio na prvo mesto interese svoje stranke i vladajuće koalicije, ali mi želimo da bude poslednji.
Parlament nije radio zbog toga što su raspisani predsednički izbori što je za LDP neprihvatljivo. Skupština Srbije ne sme biti žrtva bilo koje stranke i zbog toga smo se pridružili inicijativi za smenu Maje Gojković i naši poslanici će za takvo nešto glasati. O tome smo razgovarali sa DS-om i uveren sam da će naša inicijativa imati dovoljno poslanika i da će se naći na prvoj narednoj sednici.
Ako imamo društvo opterećeno brojnim problemima, moramo biti sposobni da stvaramo institucije koje će te probleme rešavati, a ne činiti ih većim.
Očekujem od stranaka građanske demokratske opozicije da zajedno sa nama i DS-om tu inicijativu podrže i omoguće prvo ozbiljnu raspravu, a potom izbor predsednika parlamenta koji će zaista voditi računa o značaju institucije kakva je Skupština Srbije i ulozi koju ona ima u našem demokratskom poretku.

Ostavite odgovor