DANI EDUKATIVNOSTI MLADIH ZA PREDUZETNIŠTVO I INOVACIJE – LDP Vračar

DANI EDUKATIVNOSTI MLADIH ZA PREDUZETNIŠTVO I INOVACIJE

U svečanoj sali Gradske opštine Vračar od 21. do 23. decembra održana je manifestacija pod nazivom „Dani edukativnosti mladih za preduzetništvo i inovacije“.

Opština Vračar uvek će podržati takmičenja i obrazovanje mladih koje ih podstiče na preduzetništvo. Takođe, u mladim godinama smo svi puni novih ideja, kojima želimo da unapredimo život. Zato pozdravljam sve učesnike takmičenja i želim uspeh i našim prijateljima sa susednih opština i đacima vračarskih škola – tim rečima pozdravio je učesnike projekta Mihailo Grupković predsednik Skupštine Opštine.

Dane edukativnosti organizovali su Kancelarija za mlade opštine Vračar, Savez pronalazača Srbije uz podršku Evropske poslovne škole. Učestvovale su ekipe iz svih vračarskih osnovnih škola, kao i takmičarski timovi sa Starog Grada, Palilule i Zvezdare.

Dan ranije učesnici projekta imali su trening o izradi poslovnih planova i formulisanju preduzetničkih ideja. Drugog dana realizacije projekta, učenici su prezentovali svoje preduzetničke ideje. Jedan od prioritetnih ciljeva je da se pomogne učenicima da na što kreativniji način formulišu i predstave svoju poslovnu ideju, vodeći računa o finansijskom uspehu, ali i etičnosti nastupa.

Žiri ovog specifičnog takmičenja proglasio je pobedničke timove: 3. mesto dele OŠ „Veselin Masleša“ i OŠ „Sveti Sava“, drugo mesto dele OŠ „Mihajlo Petrović Alas“ i druga ekipa OŠ „Vladislav Ribnikar“, a prvim mestom je nagrađen takmičarski tim OŠ „Svetozar Marković“

Ostavite odgovor